Tørrfiskgryte med pesto

Bacalao er en enkel gryte som praktisk talt lager seg selv. Prøv denne oppskriften med tørrfisk og pesto som bakes i stekeovnen, en spennende vri.

40-60 min
Middels
Antall porsjoner: 4

Ingredienser

700 g tørrfisk, utvannet og renset
2 stk løk
2 stk rødløk
2 stk tomat
12 stk potet, liten type
2 ss olivenolje
2 dl pesto
10 stk oliven, sort
salt og pepper

TILBEHØR
brød

Framgangsmåte

• Sett stekeovnen på 180 °C.
• Skjær tørrfisk i biter på ca. 4 cm, og løk, rødløk og tomat i båter.
• Skrell potet og del i to.
• Ha olivenolje i en gryte og varm opp.
• Legg tørrfisk, løk, rødløk, tomat, potet, pesto og oliven lagvis i gryten, og legg på lokk.
• Sett gryten inn i stekeovnen og stek i 20-25 minutter, til tørrfisk, løk og potet er godt møre.
• Smak til med salt og pepper.

Server tørrfiskgryten med brød ved siden av.

torrfisk-saltbakte-mandelpoteter-foto-norges-sjomatrad