Tørrfisk med saltbakte mandelpoteter

Denne oppskriften har mange komponenter som passer perfekt sammen. Stekt tørrfisk med urtedressing, poteter og grønnsaker er en smakfull kombinasjon.

Over 60 min
Middels
Antall porsjoner: 4

Ingredienser

750 g tørrfisk, utvannet og renset
1 ss smør
1 ss olje
salt

DRESSING
1 ss paprika, rød
1 ss basilikum, frisk
1 ss persille, frisk
1 ts estragon, frisk
2 ss olivenolje
1 ts rosépepper

VINAIGRETTE
1 ss basilikum, frisk
2 ss olivenolje, kaldpresset
1 ss rødvinseddik
0.5 ts salt
0.3 ts pepper

SALTBAKTE POTETER
4 dl vann
1 dl salt
12 stk mandelpotet

GRØNNSAKER
1 stk fennikel, frisk
1 stk løk
1 stk rødløk
1 stk gulbete
50 g kantareller
0.5 ts salt
2 ts persille
frisk olje

Framgangsmåte

• Skjær fisken i serveringsstykker.
• Stek stykkene i en blanding av smør og olje, 2-3 minutter på hver side.
• Dryss over litt salt.

DRESSING
• Finhakk paprika og urter, og pisk sammen med olivenolje og rosépepper.

VINAIGRETTE
• Finhakk basilikum og pisk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten.

SALTBAKTE POTETER
• Kok opp vann med salt og kok potetene møre.
• La dem dampet godt fra seg, del i to og vend inn vinaigretten.

GRØNNSAKER
• Rens og skjær alle grønnsakene i jevne, små terninger.
• Surr dem møre i olje, og dryss over salt og finhakket persille.
• Server tørrfisken med dressingen over, og potet og grønnsaker ved siden av.

Tips: Gulbete kan byttes med kålrot.

torrfiskgryte-med-pesto-foto-norges-sjomatrådtorrfisksuppe-foto-alf-borjesson-norsk-sjomatrad