Lutefisk med myntekrydret ertepuré og soyasmørsaus

Neste gang du lager lutefisk – prøv en ny variant med soyasmørsaus og ertepuré med mynte. Det vil garantert bli en ny favoritt!

40-60 min
Middels
Antall porsjoner: 4

Ingredienser

2 kg lutefisk
2 ss salt
50 g chorizopølse
pepper
aluminiumsfolie

ERTEPURÉ
500 g erter, fryst
1.5 dl kremfløte
3 ss mynte, frisk
salt og pepper

SOYASMØRSAUS
1 dl fiskekraft
1.5 dl kremfløte
3 ss soyasaus
2 ts maizena
50 g smør

TILBEHØR
poteter

Framgangsmåte

• Sett stekeovnen på 200 °C.
• Skjær lutefisken i serveringsstykker og legg dem med skinnsiden ned i en langpanne med kanter.
• Dryss med salt og la dem ligge i 30 minutter. Hell av vannet som trekkes ut.
• Ha pepper over fisken og dekk langpannen med aluminiumsfolie.
• Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 40 minutter.
• Skjær chorizo i tynne skiver og rist dem i tørr stekepanne.

ERTEPURÉ
• Bland erter med kremfløte og hakket mynte, og gi det et oppkok så ertene tiner.
• Mos alt sammen og sil puréen.
• Smak til med salt og pepper.

SOYASMØRSAUS
Kok opp fiskekraft, kremfløte og soyasaus, rør inn maisennajevner og la sausen koke i 2 minutter.
Rør inn kaldt smør rett før servering.
Server lutefisken med ertepuré, soyasmørsaus og kokte poteter ved siden av.

Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.

lutefisk-med-linser-foto-alf-borjesson