Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Tradisjonell lutefisk med spennende vri på tilbehøret. Grønne linser og sennepssaus er et utmerket alternativ til den mer tradisjonelle ertestuingen.

40-60 min
Middels
Antall porsjoner: 4

Ingredienser

2 kg lutefisk
3 ss salt

LINSER
2 dl linser, grønne
0.5 stk sjalottløk
2 dl vann
75 g bacon
salt og pepper

SENNEPSSAUS
1 stk sjalottløk
1 ss olivenolje
2 ts sennep, grov
4 stk aprikos, tørket
2.5 dl fiskebuljong
0.5 dl kremfløte
corn starch
salt og pepper

TILBEHØR
mandelpotet

Framgangsmåte

• Sett stekeovnen på 175 °C.
• Skjær lutefisk i porsjonsstykker og dryss salt på kjøttsiden.
• La den ligge i romtemperatur i 1 time. Vann vil trekke ut, så ha stykkene i en langpanne med kanter.
• Hell av vannet og skyll lutefisken i kaldt vann, for å fjerne saltet.
• Legg lutefisken i en langpanne med skinnsiden ned og dekk med aluminiumsfolie.
• Sett den i stekeovnen og la den stå til den er ferdig, ca. 40 minutter.

LINSER
• Kok linser møre med hakket sjalottløk i ca. 20-25 minutter og sil av overflødig vann.
• Skjær bacon i terninger og sprøstek det.
• Bland baconterninger med linser og løk.

SENNEPSSAUS
• Surr finhakket sjalottløk i olje i ca. 1-2 minutter.
• Tilsett sennep og rør om.
• Skjær aprikos i små terninger og rør inn, hell på fiskebuljong og kremfløte.
• La sausen koke forsiktig på svak varme i ca. 20 minutter.
• Smak til med salt og pepper, og jevn eventuelt med maisenna.
• Server lutefisken med linser, sennepssaus og kokte mandelpoteter.

Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.

lutefisk-ertepure-foto-norsk-sjomatradfoto-gudrun-hoffmann-og-ulla-westbo-h2w