«Fish taco» med torsk, hvetetortilla, grønnkål, vårløk, og chillimajones

Denne tacoen er enkel å lage hvis du bruker tacolefser fra butikken (14 cm i diameter) eller du kan lage lefsene selv. Bruker du ferdige lefser – varm dem som beskrevet på pakken. Oppskriften er til ca fire lefser.

20-40 min
Enkelt
Antall porsjoner: 4

Ingredienser

200 g torskefilet, uten skinn og bein
1 ss tacokrydder
salt
olje
1 ss smør

CHILIMAJONES
1 dl majones
sriracha chilisaus
salt

GRØNNKÅL
grønnkål
vårløk
1 ts limesaft
1 terning olivenolje

TORTILLALEFSER
6.5 dl Masecamel
2.5 dl vann
2 ss smør
0.8 ts salt

Framgangsmåte

Fisken kan tilberedes på to måter.

STEKE I PANNE

• Skjær fisken i fingertykke biter
• Dryss på tacokrydder og salt
• Bruk en god olje, solsikke- eller rapsolje i pannen
• Tilsett smør for bedre smak
• Stek fisken i 2 minutter i varm panne
• Snu fiskestykkene, trekk pannen av platen og la hvile i 2 minutter
• Servér

BAKE FISKEN I OVN

• Varm ovnen til 180 grader (over og undervarme)
• Ha litt olje i bunnen av en ildfast form
• Legg hele fileten i formen
• Dryss over med salt og tacokrydder
• Bak i 15 minutter midt i ovnen
• Ta ut fisken, bruk en gaffel til å få fisken til å falle litt fra hverandre
• Servér

CHILLIMAJONES

• Du kan lage majones selv eller bruke ferdig
• Bland majones og chillisaus i en blender
• Smak til med salt

FINSTRIMLET GRØNNKÅL

• Ferdig strimlet grønnkål (som du får kjøpt) og finstrimlet vårløk vendes med lime og olivenolje rett før servering.

ANRETNING

• Bruk brunpapir/bakepapir under lefsa
• Smør et lag med majones på lefsa
• Anrett grønn salat luftig på lefsa
• Legg på torsk
• La de som skal spise lukke sine lefser, de ser bedre ut når de er åpne.

seisuppe-foto-norges-sjomatrd